Moha szubjektív olvasónaplója a XXI. század elejéről

Én csak olvasgatok...

Én csak olvasgatok...

Hihetetlen Magazin: Mind megsülünk? (Klímaháború a józan ész ellen)

Most akkor mi csináljuk-e a klímaváltozást vagy semmi közünk hozzá?

2023. július 21. - Mohácsi Zoltán

hihetetlen_mind_megsulunk.jpg

Nem, azt hiszem, soha nem fogom tudni megmagyarázni, miért vonzódom a Hihetetlen Magazin Különszámaihoz. S hogy miért csak a különszámokhoz? Mert azokat majdnem mindig megveszem. Míg a rendes lapot tényleg sohasem. 

Szerelmetesfeleségtársam már kérdezte is, hogy:
– Olyan gagyi az egész, mit akarsz ebből megtudni? 

Nem tudtam neki válaszolni. De azóta is megveszem. Jó, kicsit szégyenkezve tettem ezt a számot is a Tescos bevásárló kocsiba tegnap. SzFT, javára legyen mondva, egy szót sem szólt.

Miért tettem a bevásárlókocsiba? Szép színes. A maga nemében összeszedett. Szedett-vedett. Gazdag a tartalom. Akkor is, ha nincsen benne semmi hivatkozás, ha minden számot mindig ugyanaz a négy-öt ember ír, s ha bizton tudom, a belőle nyert információ semmiképpen sem lehet sehol hivatkozási alap. Még önnön véleményem kialakításakor sem. 

A legtréfásabb az a lappal kapcsolatban, mint ami Drábik János esetében: bizton tudják, hogy mikor van szó a bármilyen háttérhatalom összeesküvéséről. Mert nekik nyilván elmondják, csak őket felhívják, kizárólag őket avatják be, akik összeesküsznek. A gyíkemberek, az illuminátusok, a szabadkőművesek, a Rothschild család, a zsidó vezetők és mindenki más, aki össze van esküdve a világ ellen.

Aztán csak ők, a magazin szerkesztői, írói tudják helyesen, hogy a magyarság gyakorlatilag mindenkitől származó, beavatott egy fajta, de annyira, hogy rajta van a világegyetem szeme, s hogy Jézus is mindenhonnan jött. Meg úgy általában: ők mindenről, ami titokzatos, összeesküvős, alternatív, első kézből tudnak mindent pontosan. 

A fenntartásaim és a cinizmusom dacára, mondom, a különszámokat majdnem mindig megveszem. S nem azért, hogy röhögjek. Nem röhögök, tök komolyan olvasgatom. 

(Amit nem veszek meg, azt azért nem veszem meg, mert a spiritizmus, a csámborgó emberi lélek minden verzióját csípőből elutasítom, veszélyesnek találom. (Azért még működik a tizenhét év kereszténység beidegződése.) Legutóbb tegnapelőtt beszélgettem valakivel, aki a napokban egy médium segítségével konkrét beszélgetést folytatott az elhalt szeretettjével. S a médium olyan dolgokat mondott neki, elmondása szerint a meghalt szeretett szájából tolmácsolva, amikről elvileg nem tudhatott. Az ismerősöm tök boldogan mesélte az esetet. Én meg tökre nem voltam boldog, mert fogalmam sem volt, nincsen most sem, hogy a fenébe kellene neki elmondanom, hogy veszélyes, amit csinál. Mert az sem hangzik manapság jobban, hogy a spiritizmus Sátán eszköze. Bizonyos szempontból nézve az egyik baromságot cserélem fel a másikkal...)

Szóval időjárás. Kinek nincsen véleménye róla, ki elégedett vele, s ki mondaná, hogy nem bolondult meg, s hogy régen nem volt jegyértelműen kiszmíthatóbb, jobb. Voltak évszakok, és az évszakok a szakmájuknak megfelelően működtek. A tavasz a virágnyílás és nem  a megfagyás vagy a napozás ideje volt, a nyár nem szabadban, tűző napon kövön sütött grillcsirke ideje, az  ősz nem cserélt helyet egy visszafogott nyárral, télen pedig lehetett hóembert építeni, szánkózni és hógolyózni. Na, kell mondanom manapság mindez, stílusosan, a tavalyi hó? Nem mondom, mert tavaly is csak egyszer esett itt, Budapesten. 

S van ugye, a szemlélet, aminek a jelképe a hihetetlen gyűlölet-teli arcot vágni tudó Greta Thunberg: az emberi tevékenység taszítja pusztulásba ezt a bolygót, ha nem fejezzük be a szarvasmarha tenyésztés, mert a metán gáz, a műanyagok termelését, a szén alapú közlekedést, ha nem záruk be a hő- és az atomerőműveket, akkor nekünk annyi, tönkre vágjuk, lehetetlenné tesszük, megszüntetjük, eltüntetjük a cuki gyűlölet-Grétának és kortársainak a jövőjét.                                                                                                                                                                                                                                                                      

A bejegyzés trackback címe:

https://mohaolvasonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr5816589818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása